Doslo k chybe v kodovani.

Cebollitas Chapin (opečené cibulky po guatemalsku)

suroviny
cibulka mladá  8  ks  jarní
limonky zelené  1  ks  šťáva
cukr třtinový  1  lžíce  piloncillo
máslo  1  lžíce  
epazote  6  snítka  
sůl    -  
Počet porcí
2


rejstřík
Příkrmy jiné
Přílohy
odkaz na recept
 není
Cibulky očistíme, odkrojíme kořínky, vložíme je do zpěněného másla a vcelku je zlehka opečeme. Silnější cibulky můžeme rozříznout podélně napůl. Pak je zakápneme šťávou z limetky, posypeme utlučeným hnědým cukrem piloncillo a mírně odvaříme do karamelu.
Cibulky můžeme připravit i na grilu nebo na tálu tak, že je očištěné naložíme na 1 hod. do šťávy z limetky, pak je pomažeme máslem, posypeme cukrem a chvilku ogrilujeme nebo opečeme na tálu.
Hotové upravíme na talíř, mírně posolíme a posypeme sekaným epazote.
Podáváme jako přílohu, zejména k Botam.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |