Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Crema de Queso (sýrová omáčka guatemalská, obr.)

suroviny
lučina  100  g  
jogurt bílý  100  g  
sýr  100  g  dle receptu
smetana  100  g  sladká nebo kysaná
Počet porcí
4


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept
 není
Všechny suroviny až na sýr dáme do mixeru.
A nyní zvolíme, jakou to omáčku vlastně chceme připravit. Můžeme použít jakékoliv aromatické sýry: romadur, baladur, olomoucké, žumberu, maršovský, pivní, bryndzu, plesnivce, z německých třeba harcký sýr, limburský, kozí, nebo jenom čerstvý smetanový sýr či balkánský, prostě takový, jakou chceme omáčku mít. Přidáme do mixeru (množství nemusí odpovídat receptu, zde si sami volíme chuť a sílu, můžeme přisolit, připepřit, připálit papričkou, přikyselit zákysem a pod.) a krátce rozmixujeme na tekutější kašovitou konzistenci. Dochutíme, a dáme do misky na stůl nebo jako přílohu do talíře v malé misce.
S desítkami variant tohoto sýra, ovšem vyrobeného přirozenou cestou, ne v mixeru, se můžeme setkat v Mexiku ve státě Oaxaca, nebo téměř všude v Guatemale.
Do omáčky můžeme vmíchat trochu drobně sekaných rajčat a jalapeňo papriček.
Na obrázku je omáčka v misce vpravo nahoře.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |