Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Xni Pek (pálivá yukatánská omáčka Xni pek, obr.)

suroviny
cibule  1  ks  bílá
rajčata  2  ks  velká
papričky habanero  4  ks  čerstvé
cilantro-nať koriandru  1  lžíce  sekané
sůl    -  
grapefruit  1  ks  šťáva
limonky zelené  1  ks  šťáva
Počet porcí
4


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept
 není
Oloupanou cibuli drobně nasekáme a naložíme ji minimálně na 30 min. do šťávy z limonků a grapefruitu. Mezitím si připravíme papričky a rajče: Papričky habanero omyjeme, krátce na sucho opečeme na tálu, zbavíme stopek a drobně nasekáme. Rajče opečeme na tálu po všech stranách, až mu naskakují černé pupínky a praská, pak je rychle oloupeme, drobně nasekáme a zachráníme vytékající šťávu. Pak promícháme papričky a rajčata s naloženou cibulí, osolíme, přidáme čerstvé zelené cilantro, sekané nahrubo a promícháme. Varování pro nezkušené!!! Je to silně pálivé, proto je na jednu porci jen jedna paprička habanero. Zkušení si mohou přidat.
Xni pek je česky psí čumák (čti šnypek).
  




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |