Doslo k chybe v kodovani.

Carne de Cerdo Michoacana (pečené kotlety s oblohou, obr.)

suroviny
maso vepřové  6  ks  kotlet b.k.
sůl    -  
sádlo  1  lžíce  husí
voda    -  
rajčata  500  g  
česnek  2  stroužek  neloupaný
paprika zelená špičatá  3  ks  
paprika sušená  4  ks  De Árbol
cibule  1  ks  oloupaná
smetana kysaná  200  g  
sýr  150  g  pařeného, neuz.
Počet porcí
6


rejstřík
Maso vepřové
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Kotlety naklepeme, osolíme a v jedné vrstvě vložíme do sádlem vymaštěného pekáčku nebo kastrolu a zalijeme vodou až jsou ponořeny. Dáme na oheň nebo do trouby mírně dusit nebo péct, až se tekutina vypaří, maso je měkké a začíná se připékat. Plátky obrátíme, necháme na tuku zapéct, pak je vyjmeme a dáme na teplé místo. Tuk z kastrolu slijeme do hlubší střední pánve a kastrol s výpečky dáme stranou.
Na tálu opečeme celá rajčata, neloupaný česnek a celé papriky (viz "Jak oloupat papriky"). Na tálu nakonec zlehka a krátce opečeme celé sušené papričky De Árbol po obou stranách, aby se nespálily a dáme je stranou.
Rajčata rozčtvrtíme a dáme do mixeru, česnek oloupeme, pokrájíme a dáme do mixeru, oloupané papriky nasekáme a dáme do mixeru, přidáme nasekanou cibuli a rozmixujeme.
Menší střední pánev s tukem dáme na oheň a rozpálíme, až se z ní kouří. Pak přidáme najednou celý obsah mixeru a za občasného míchání smažíme při prudkém ohni asi 5 min. Pak obsah pánve dáme do kastrolu, odvaříme výpečky, vložíme kotlety a papričky De Árbol, dochutíme, a asi 10 min. podusíme nebo 15 min. zapečeme.
Na stůl podáváme v kastrolu, kde jsme pokrm ozdobili kysanou smetanou a strouhaným sýrem.
Jako příloha se hodí fazole a salát z tykví.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |