Doslo k chybe v kodovani.

Lomo con Chiles Cuaresmeňos Rojos (vepřové s paprikovou smetanovou omáčkou)

suroviny
maso vepřové  1  ks  kýty
česnek  2  stroužek  
sůl    -  
pepř mletý    -  
limonky zelené  1  ks  šťáva
sádlo  2  lžíce  
voda    -  
rajčata  2  ks  
cibule  1  ks  menší
smetana zakysaná  250  ml  
cilantro-nať koriandru  1  svazek  
paprika červená velká  6  ks  
Počet porcí
6


rejstřík
Maso vepřové
Maso
odkaz na recept

Papas con Rajas (mexické brambory, obr.)
Maso našpikujeme nudličkami česneku, nasolíme, opepříme, pokapeme šťávou z limonku, do masa vše dobře vetřeme a necháme 3 hod. marinovat. Pak maso po všech stranách opečeme na sádle, podlijeme vodou a přikryté dáme péct.
Mezitím na tálu opečeme rajčata, papriky (měly by to být cuaresmeňos), oloupanou cibuli až jim naskakují puchýře a změknou. Pak rajčata a papriky oloupeme, zbavíme stopek a semenníku, vše pokrájíme, dáme do mixeru, osolíme a spolu se smetanou rozmixujeme dohladka. Hotové maso vyjmeme z pekáče, omáčku přidáme k výpeku, promícháme, ohřejeme a dochutíme.
Hotové maso nakrájíme na plátky, naklademe na mísu, přelijeme prohřátou omáčkou a ozdobíme sekanými bylinkami. Podáváme s mexickými bramborami "Papas con Rajas".
Recept je z Tabasca, kde tak připravují hlodavce tepezquintle nebo maso z aligátorů.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |