Doslo k chybe v kodovani.

Uchepos (kukuřičné taštičky, obr.)

suroviny
kukuřice  3  ks  palice
sůl    -  
mléko    -  
epazote  1  hrst  sekané
Počet porcí
6


rejstřík
Přílohy
Kukuřice
odkaz na recept
 není
Potřebujeme kukuřičné palice celé, ne však zcela čerstvé, ani ne již hodně suché. Z palic opatrně sejmeme "šustí" (listeny), odstraníme vlasy a z klasů ostrým nožem seřízneme zrna. Šustí očistíme a dáme stranou. Kukuřičná zrna rozmixujeme se solí v mixeru, budeme muset přidat trochu mléka, ale ne mnoho, výsledek by měl mít konzistenci kaše z ovesných vloček. Do těsta vmícháme sekené epazote. Pak naplníme spodní polovinu listenů touto hmotou, zabalíme a horní špičatou část přehneme dolů a převážeme páskem, utrženého ze šustí. Připravíme si hrnec jako pro napaření knedlíků. Na síto dáme několik listenů, na ně položíme uchepos, překryjeme zbylými listeny, poklici utěsníme utěrkou a asi 40 až 50 minut necháme pařit, až se hmota uvnitř uchepos listenů nechytá a nelepí.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |