Doslo k chybe v kodovani.

Frijoles Veracruzanos (černé fazole z Vera Cruz, obr.)

suroviny
fazole černé suché  250  g  
voda  1  l  
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  1  stroužek  oloupaný
sádlo  1  lžíce  
špek  10  g  
sůl    -  
sýr balkán  125  g  
ředkvičky  4  ks  
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  sekaného
Počet porcí
4


rejstřík
Fazole
Náplně
Přílohy
odkaz na recept
 není
Fazole propereme a dáme vařit se sekanou cibulí, česnekem, sádlem do tlakového hrnce, nesolíme. Po 15 - 20 minutách zkontrolujeme, zdali jsou měkké, případně dál povaříme doměkka. Ve velké pánvi rozpálíme nadrobno krájený špek a do kouřícího přidáme 2 naběračky uvařených fazolí, které osmažíme a přitom je šťouchadlem na bramborovou kaši rozmačkáme na kaši, dále je osmažíme až se začnou připékat, přidáme zbylé fazole z hrnce, osolíme, a dál pečeme až získáme požadovanou hustotu. Podáváme ozdobené strouhaným sýrem, sekanými ředkvičkami a cilantrem - mexickou červeno-bílo-zelenou trikolórou.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |