Doslo k chybe v kodovani.

Pavo al Horno (pečený krocan s nádivkou)

suroviny
krocan, krůta  4  kg  
pomeranč  2  ks  šťáva
limonky zelené  1  ks  šťáva
cibule  1  ks  velká, oloupaná
česnek  2  stroužek  oloupané
olej  120  ml  slunečnicového
sůl    -  
pepř mletý    -  
sádlo  2  lžíce  kachního
vývar    -  drůbeží
víno bílé  1  dcl  
Nádivka:    -  
sádlo  2  lžíce  kachního
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  2  stroužek  oloupané
rajčata  2  ks  oloupaná
papričky jalapeňo  2  ks  
rozinky  25  g  máčené
pomerančová kůra  25  g  kandované
banány  1  ks  oloupaný
jablka  1  ks  kyselé
mandle  50  g  pražených
sůl    -  
pepř mletý    -  
maso vepřové  500  g  bůček masitý
vejce  1  ks  
hřebíček    -  
muškátový oříšek    -  
skořice    -  
Počet porcí
12


rejstřík
Drůbež
Maso
Krocan
odkaz na recept
 není
Maso: Krocana očistíme, nasolíme a připravíme k naplnění. Připravíme si marinádu adobo: v mixeru smícháme šťávu z pomerančů a limonku se sekanou cibulí, česnekem, olejem, solí a pepřem. Krocana naplníme nádivkou, sešijeme a zformujeme, dáme do sádlem vymaštěného pekáče, přelijeme marinádou a necháme přes noc uležet. Pak podlijeme vývarem a vínem, překryjeme hliníkovou folií a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 2 a půl hod. za občasné kontroly, polévání výpekem nebo doplňování vývaru a vína. Poslední půlhodinu pečeme krocana odkrytého, aby zezlátl. Nádivka: Na sádle osmahneme sekanou cibuli a česnek dosklovata, přidáme oloupaná a pokrájená rajčata, sekané jalapeňo papričky, přikryjeme a podusíme, pak odkryjeme a odvaříme do požadované hustoty. Přidáme máčené rozinky, sekanou kandovanou pomerančovou kůru, na tenké plátky krájený banán, sekané oloupané jablko, sekané pražené mandle, osolíme, opepříme a za stálého míchání mírně povaříme. Necháme trochu vychladit a přidáme mletý pečený bůček, vejce, koření, osolíme a důkladně promícháme. Necháme vychladit.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |