Doslo k chybe v kodovani.

Pato en Pipián Rojo de Ajonjolí (kachna v červené sesamové omáčce)

suroviny
kachna  1  ks  
sůl    -  
voda    -  
pepř černý  5  ks  celý
cibule  1  ks  celá oloupaná
česnek  1  stroužek  celý oloupaný
Omáčka :    -  
paprika zelená velká  4  ks  dle receptu
sezamová semínka  125  g  
hřebíček  2  ks  
pepř černý  4  ks  celý
tymián  1  lžička  
rajčata  4  ks  
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  1  stroužek  neloupaný
canela  1  cm  ruličky skořice
avokádové listy  4  ks  
Počet porcí
4


rejstřík
Drůbež
Maso
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Pipián Rojo (omáčka z pražených semínek červená)
Kachnu pobodáme vidličkou, nasolíme a podlitou dáme v uzavřeném pekáči péct do trouby. Vypečené sádlo sbíráme do hrnku, přidáme celý pepř, avokádové listy, celou cibuli, česnek, a podléváme. Kachnu upečenou dozlatova vyjmeme dáme na teplé místo, sebereme sádlo a šťávu dáme zvlášť do misky. Kachnu rozkrájíme na porce, které přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, bramborem, nebo s tamales, uchepos, rellenitos.
Omáčka: Papriky upečeme a oloupeme podle receptu "Jak oloupat papriky" (viz Přímé odkazy), očistíme, nakrájíme na kousky, dáme do misky, zalijeme vařící vodou aby byly potopeny a necháme 30 min. odležet. V pánvi pod poklicí nasucho opečeme sesamová semínka, mexickou skořici canelu, hřebíček, celý pepř a tymián za občasného potřásání pánví, dokud sesamová semínka nepřestanou rámusit - nesmíme je ale spálit. Hotové hned přendáme z pánve na mísu a necháme vychladit. Rajčata, oloupanou cibuli, neloupaný česnek opečeme nasucho na tálu nebo pod grilem až jim naskakují pupínky a změknou. Rajčata a cibuli pokrájíme, česnek oloupeme a dáme stranou. Vychladlé koření rozmixujeme na prášek, přidáme zcezené kousky paprik, rajčata, cibuli a česnek a rozmixujeme dohladka. Pro větší úspěch můžeme přidat trochu uschované šťávy a zakápnout vodou. V pánvi rozpálíme 2 lžíce kachního sádla a osmažíme rozmixovanou omáčku asi 5 až 10 min. Pak naředíme zbylou šťávou s trochou vody, dochutíme, dosolíme a povaříme. Nebo můžeme použít omáčku dle receptu "Pipián Rojo" (viz odkazy).   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |