Doslo k chybe v kodovani.

Conejo o Tochtli a la Finca (králík v bohaté omáčce, obr.)

suroviny
králík  2  kg  
sůl    -  
sádlo  3  lžíce  
ořechy lískové  75  g  
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  1  stroužek  oloupaný
papričky jalapeňo  2  ks  
vývar  250  ml  
šafrán  1  balení  
víno bílé  2  dcl  suché
petrželka - nať  1  lžíce  sekané
tymián  1  lžička  sušený
bobkový list  3  ks  
sůl    -  
pepř mletý    -  
limonky zelené  1  ks  šťáva
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  sekané
Počet porcí
6


rejstřík
Maso
Zvěřina
Králík
odkaz na recept
 není
Králíka rozdělíme na porce, nasolíme a na sádle po všech stranách opečeme, vyjmeme a dáme stranou. Do téhož sádla dáme opéct lískové oříšky, opečené vyjmeme a dáme stranou. Do sádla dáme sekanou cibuli, drcený česnek a osmahneme dosklovata, přidáme oloupaná a nasekaná rajčata, sekané jalapeňo papričky a 5 min. osmahneme. Pak přidáme vývar, šafrán, víno, petrželku, tymián, bobkový list, osolíme, opepříme a převaříme.
Králíka naklademe do pekáčku, přelijeme omáčkou a dáme péct do mírné trouby asi 2 hod., až jde maso od kosti. Občas obrátíme, případně podlijeme vývarem.
Mezitím si rozmixujeme lískové oříšky, které spolu se šťávou z limonku vmícháme do omáčky a necháme ještě 10 min. zapéct.
Hotový pokrm podáváme ozdobený sekaným cilantrem, nejlépe s opečenými nebo mexickými bramborami.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |