Doslo k chybe v kodovani.

Calamares Veracruzanos (kalamáry v červené omáčce s olivami, obr.)

suroviny
kalamáry  600  g  očištěných
nebo    -  
kalamáry  1  kg  celé čerstvé
sůl    -  
pepř mletý    -  
avokádové listy  3  ks  
olej  3  lžíce  
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  1  stroužek  oloupaný
rajčata  4  ks  oloupaná
paprika zelená špičatá  2  ks  opečená
petrželka - nať  1  lžíce  
tymián  1  lžička  suchého
olivy zelené  24  ks  
kapary  2  lžíce  sekaných
cilantro-nať koriandru  3  lžíce  sekaného
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Předkrmy
Dary moře
odkaz na recept
 není
Z kalamárů nakrájíme kroužky, osolíme, opepříme a na horkém oleji osmahneme až ztuhnou, vyjmeme a dáme na teplé místo. Do oleje dáme sekanou cibuli a drcený česnek a osmahneme dosklovata, přidáme oloupaná a nasekaná rajčata, na proužky krájené papriky, petrželku, oregano, tymián a avokádové listy a pomalu podusíme, pak odkryjeme a odvaříme do požadované hustoty. Vmícháme kalamáry, olivy, kapary a ještě asi 10 min. podusíme. Podáváme s rýží, nejlépe uprostřed rýžového věnce, sypané čerstvým cilantrem.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |