Doslo k chybe v kodovani.

Salsa de Verano (letní omáčka)

suroviny
rajčata  700  g  
papričky jalapeňo  2  ks  čerstvé
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  3  stroužek  neloupané
sůl    -  
sádlo  2  lžíce  
doplňky    -  viz recept
Počet porcí
6


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept
 není
Na pekáček, který se nám vejde pod gril, dáme hliníkovou folii, na ní dáme rajčata, čerstvé jalapeňo papričky (nebo jiné masité pálivé papričky s jemnou slupkou), oloupanou cibuli, neloupaný česnek a dáme pod gril. Grilujeme za občasného obracení, až po všech stranách naskákaly pupínky zelenina změkla. Pak dáme do mixeru pokrájená rajčata (neloupaná!), stopky a semenníku zbavené a pokrájene jalapeňos, pokrájenou cibuli, oloupaný česnek, osolíme a rozmixujeme dohladka. V hluboké pánvi rozpálíme sádlo až se z něj kouří, a pak do něj najednou dáme celý obsah mixeru, zamícháme a na prudkém ohni smažíme minimálně 5 min. Pánev přikryjeme síťkou, aby nám omáčka neskákala ven, občas zamícháme. Pak přikryjeme a na mírném ohni dusíme ještě asi 15 až 20 min. Podáváme jako teplou s pokrmem, nebo jako studenou stolní omáčku.
Do omáčky můžeme přidat drcený kmín, nebo mletou mexickou skořici canelu, nebo drcený anýz, nebo na nudličky krájený česnek, nebo na nudličky sekané pražené mandle, nebo sekané cilantro, nebo petrželku, nebo oregano, nebo saturejku, nebo cokoliv dle chuti, nebo všechno, nebo jen něco z vyjmenovaného. Omáčka bude pokaždé jiná.
Omáčka dobře snáší zmrazení, takže se vyplatí připravit větší množství a zamrazit na další příště.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |