Doslo k chybe v kodovani.

Salsa de Invierno (zimní omáčka)

suroviny
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  3  stroužek  neloupaný
papričky jalapeňo  2  ks  naložené
rajčata loupaná v konzervě  2  ks  á 400g
sádlo  2  lžíce  
sůl    -  
doplňky    -  viz recept
Počet porcí
6


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept
 není
Pod grilem opečeme oloupanou cibuli a neloupaný česnek po všech stranách, až naskakují pupínky a zelenina měkne. Do mixeru dáme pokrájenou cibuli, oloupaný česnek, jalapeňo papričky z nálevu, konzervovaná rajčata, vyjmutá ze šťávy a pokrájená, a rozmixujeme dohladka. Šťávu z rajčat uchováme. V hluboké pánvi rozpálíme sádlo až se z něj kouří, a pak do něj najednou dáme celý obsah mixeru, zamícháme a na prudkém ohni smažíme minimálně 5 min. Pánev přikryjeme síťkou, aby nám omáčka neskákala ven, občas zamícháme. Pak přidáme uchovanou šťávu z rajčat, osolíme, přikryjeme a na mírném ohni dusíme ještě asi 15 až 20 min. Podáváme jako teplou s pokrmem, nebo jako studenou stolní omáčku.
Do omáčky můžeme přidat drcený kmín, nebo mletou mexickou skořici canelu, nebo drcený anýz, nebo na nudličky krájený česnek, nebo na nudličky sekané pražené mandle, nebo sekané cilantro, nebo petrželku, nebo oregano, nebo saturejku, nebo cokoliv dle chuti, nebo všechno, nebo jen něco z vyjmenovaného. Omáčka bude pokaždé jiná.
Omáčka dobře snáší zmrazení, takže se vyplatí připravit větší množství a zamrazit na další příště.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |