Doslo k chybe v kodovani.

Carne de Cerdo Ahumado en Pulque (šunka v pivu)

suroviny
pivo  5  l  řezané
šunka  1  ks  celá na kosti
bobkový list  8  ks  
tymián  2  lžíce  
oregáno  2  lžíce  
skořice celá  1  ks  3 cm
syrup cukrový  50  ml  
nové koření celé  1  lžíce  
hřebíček  1  lžička  
hrušky  5  ks  
broskve  5  ks  
ananas  1  ks  
rajčata  500  g  
papričky jalapeňo  8  ks  čerstvé
Omáčka :    -  
limonky zelené  1  hrnek  šťávy
ananas  1  hrnek  šťávy
grapefruit  1  hrnek  šťávy
melasa třtinová  1  hrnek  
hořčice plnotučná  120  g  
marmeláda  120  g  dle receptu
tamarillo  6  ks  
avokádové listy  8  ks  
Počet porcí
16


rejstřík
Maso vepřové
Maso
Maso uzené
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Ve velkém hrnci mírně vaříme celou šunku v pivu s kořením (máme-li avokádové listy, použijeme je místo listu bobkového) a syrupem asi 3/4 až 1 hodinu, pak ji vyjmeme, necháme okapat, kůži prošpikujeme střídavě celým novým kořením a hřebíčky, dáme do pekáče, do kterého jsme předem dali polovinu omáčky. Dáme péct do vyhřáté trouby za občasného polévání omáčkou, až je šunka opečená. Šunku vyjmeme, uschováme v teple a omáčku vyvaříme na požadovanou hustotu, můžeme přidat i trochu pivního vývaru.
S tím pivem: abychom se přiblížili k pulque, dáme místo poloviny piva buď burčák, nebo šampaňské, nebo směs obou.
Omáčka:
Smícháme šťávu z limonku, ananasu, grapefruitu, třtinovou melasu, hořčici, a protože nemáme ani guayabu, ani tamarind, ani flor de jamaica, můžeme si pomoci rybízovou nebo meruňkovou marmeládou. Tamarind už mají v Hypernově jako tamarillo.
Šunku podáváme celou, ozdobenou plátky hrušek, broskví, čerstvého ananasu, rajčat a oloupaných pálivých paprik.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |