Doslo k chybe v kodovani.

Lomo de Cerdo en Cerveza (vepřové v pivě, obr.)

suroviny
sádlo  2  lžíce  
maso vepřové  1  kg  kýty
paprika pálivá sušená  3  ks  de árbol
paprika zelená špičatá  6  ks  
mrkev  2  ks  na kousky
česnek  2  stroužek  oloupané
sůl    -  
cibule  3  ks  oloupaná
chile guajillo  6  ks  
pivo  500  ml  řezané
avokádové listy  6  ks  
Počet porcí
6


rejstřík
Maso vepřové
Maso
odkaz na recept
 není
V hlubokém kastrolu na sádle osmahneme posolené maso po všech stranách, opečené vyjmeme a dáme do pekáče, přidáme mrkev, papriky (papriky by měly být alespoň slovenské dosti pálivé, aby nahradily čerstvé jalapeňos), které jsme od špičky křížem nařízli a odstranili semenník, cibuli na čtvrtky, česnek na kousky, celé papričky de árbol, pokrájené guajillos, zlehka opečené čerstvé avokádové listy (máme-li jen suché, můžeme je jen spejchnout), podlijeme pivem a dáme péct. Občas maso obrátíme a podlijeme pivem. Dbáme na to, aby se nám šťáva v kastrolu nebo pekáči nepřipálila, připálené pivo je neskutečně hořké!
Podáváme na stole v kastrolu, prkénko s ostrým nožem na krájení máme připravené vedle, a s mísou opečených brambor nebo fazolí nebo s rýží, spolu se stolními omáčkami.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |