Doslo k chybe v kodovani.

Salsa de Maíz Asado (omáčka z kukuřičných zrn, obr.)

suroviny
kukuřice  6  ks  čerstvých palic
máslo  1  lžíce  
houby čerstvé  120  g  
sůl    -  
pepř mletý    -  
rajčata  60  g  sušená i s olejem
česnek  1  stroužek  neloupaný
salsa vinagreta  3  lžíce  dle receptu
limonky zelené  1  ks  šťáva
paprika  3  ks  guaque
oregáno  1  lžíce  čerstvé
Počet porcí
6


rejstřík
Omáčky
Salsa
Kukuřice
odkaz na recept

Salsa Vinagreta (octová omáčka)
Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Z palic seřízneme kukuřičná zrna ostrým nožem a dáme je do rozpálené litinové pánve v jedné vrstvě a nasucho je za stálého míchání pražíme, až jsou tmavá a opečená asi 5 min. Hotová vyjmeme a dáme na teplé místo. Také můžeme celý oloupaný klas ogrilovat a pak teprve zrna seříznout.
Na másle osmažíme houby nakrájené na plátky, osolíme a opepříme. Hotové houby smícháme s kukuřicí, sekanými sušenými rajčaty, opečenými a oloupanými paprikami (viz Přímé odkazy), nakrájenými na proužky, sekaným oreganem, opečeným, oloupaným a nasekaným česnekem, šťávou z limonku nebo omáčkou Vinagreta (viz odkazy), promícháme a podáváme teplé.
Guatemalský recept.
Na obrázku není tato salsa, ale vypadá to podobně.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |