Doslo k chybe v kodovani.

Pipián Rojo (omáčka z pražených semínek červená)

suroviny
paprika  60  g  ancho sušená
paprika  60  g  guajillo sušená
voda    -  
rajčata  500  g  
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  6  stroužek  neloupané
tykvová semínka  120  g  syrových
papričky chipotle  2  ks  i s adobo
arašidy  120  g  pražené nesolené
nové koření  1  lžička  
skořice celá  1  ks  1 cm
hřebíček  2  ks  
cukr krupice  1  lžička  
sůl    -  
sádlo  2  lžíce  kachního
Počet porcí
10


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept

Jak rehydratovat papričky, obr., video
Papriky po straně podélně rozřízneme a zbavíme semínek a stopek. Pak je rehydratujeme podle receptu "Jak rehydratovat papriky" (viz Přímé odkazy). Rajčata, oloupanou cibuli a neloupaný česnek opečeme na tálu nebo pod grilem po všech stranách dohněda. Tykvová semínka opražíme nasucho v přikryté pánvi za neustálého potřásání, až přestanou rámusit, asi 5 min. Do mixeru dáme semínka, rajčata a rozmixujeme na pastu. Přidáme dužinu rehydratovaných paprik, papričky chipotle i s nálevem adobo, pražené nesolené arašidy, koření, cukr, osolíme a rozmixujeme. Do hluboké pánve dáme sádlo, rozpálíme a vložíme najednou celý obsah mixeru, přikryjeme sítem a za častého míchání smažíme na plném ohni nejméně 5 min. Přidáme trochou vody, ve které se rehydratovaly (pokud není hořká po spálených paprikách), přikryjeme a ještě asi 5 až 10 min. podusíme.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |