Doslo k chybe v kodovani.

Pipián Verde (omáčka z pražených semínek zelená)

suroviny
paprika zelená velká  4  ks  oloupané
tykvová semínka  120  g  syrová
cibule  1  ks  oloupaná
sádlo  3  lžíce  
vývar kuřecí  250  ml  
cilantro-nať koriandru  1  hrnek  sekaného
česnek  2  stroužek  neloupaný
salát hlávkový  8  ks  listů zelených
potočnice  1  svazek  
anýz  1  lžička  praženého
cukr krupice  1  lžička  
sůl    -  
Počet porcí
8


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Připravíme si opečené a oloupané papriky dle receptu "Jak oloupat papriky" (viz Přímé odkazy), a nakrájíme na kousky. Papriky by měly být chile guaque, nebo aspoň velké slovenské pálivé. Tykvová semínka opražíme nasucho v přikryté pánvi za neustálého potřásání, až přestanou rámusit, asi 5 min. Něco semínek si dáme stranou na ozdobu. Sekanou cibuli osmahneme na lžíci sádla dozlatova. Do mixeru dáme semínka, cibuli, papriky, vývar a rozmixujeme na pastu. Přidáme půl hrnku sekaného cilantra, opečený a oloupaný česnek, pokrájené listy salátu, sekanou potočnici, pražení anýzová semínka, cukr, osolíme a rozmixujeme. V hluboké pánvi rozpálíme zbylé kachní sádlo a najednou vložíme celý obsah mixeru, přikryjeme sítem a na plném ohni smažíme za častého míchání asi 5 min. Vrátíme do mixeru, přidáme zbylé cilantro, rozmixujeme, přendáme do misky, ozdobíme uschovanými semínky a podáváme.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |