Doslo k chybe v kodovani.

Sopa de Frijol Tarascana (fazolová polévka taraskánská)

suroviny
fazole  250  g  červených suchých
voda  600  ml  
cibule  2  ks  oloupané
česnek  2  stroužek  neloupané
rajčata  500  g  
papričky chipotle  1  ks  i s adobo
sůl    -  
paprika  2  ks  pasilla n. kapie
olej olivový  4  lžíce  
sýr čedar  120  g  nahrubo
oregáno    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Fazole
Polévky
odkaz na recept
 není
Fazole dáme vařit do vody s jednou drobně sekanou cibulí a oreganem doměkka. Vaření urychlíme v tlakovém hrnci asi na 15 až 20 min. Na pekáč dáme hliníkovou folii, na které pod grilem nebo v troubě opečeme oloupanou cibuli, rajčata a neloupaný česnek po všech stranách dohněda. Pokrájenou cibuli, rajčata, oloupaný česnek a fazole i s tekutinou dáme do mixeru, přidáme chipotle, osolíme a rozmixujeme. Dáme do hrnce, dochutíme, případně naředíme vodou a mírně povaříme. Papriky pasilla (můžeme nahradit kapiemi) zbavíme stopek a semenníků a na olivovém oleji lehce osmažíme, až změknou a hotové nakrájíme na proužky. Polévku podáváme v miskách, ozdobenou nahrubo strouhaným sýrem a proužky paprik.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |