Doslo k chybe v kodovani.

Lomo de Cerdo de Toronja (vepřové v grapefruitové šťávě)

suroviny
paprika  12  ks  malých morita
voda    -  
česnek  6  stroužek  neloupaných
grapefruit  4  hrnky  šťávy čerstvé
pomeranč  1  hrnek  šťávy čerstvé
nové koření  3  lžička  
sůl    -  
maso vepřové  800  g  panenky
olej olivový  4  lžíce  
Počet porcí
4


rejstřík
Maso vepřové
Maso
odkaz na recept

Jak rehydratovat papričky, obr., video
Papričky zbavíme stopek a semínek a rehydratujeme je dle receptu "Jak rehydratovat papriky" (viz Přímé odkazy). Česnek opečeme nasucho po všech stranách a oloupeme. Připravíme si marinádu adobo. Do mixeru dáme česnek, rehydratované papričky a půl hrnku vody z paprik, pokud není hořká, pokud je, dáme čistou vodu. Rozmixujeme. Přidáme šťávu z ovoce, nové koření, osolíme a rozmixujeme.
Celé očišťené panenky dáme do ovocné marinády adobo a necháme přes noc v chladu uležet.
Druhý den maso vyjmeme z marinády a marinádu odvaříme na poloviční množství.
V pánvi rozpálíme olej až se z něj začne kouřit, vložíme maso, zmírníme oheň a maso po všech stranách opečeme dohněda.
Do pekáčku dáme marinádu, olej s výpečky, vložíme maso a dáme péct do trouby, asi 45 min. Obracíme a případně podlijeme.
Podáváme v pekáčku, s pečenými fazolemi a vláčnými kukuřičnými tortillami.
Recept je z Guatemaly, kde tak upravují leguány, hlodavce pizote nebo pásovce.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |