Doslo k chybe v kodovani.

Pollo en Chile Pasilla o Guajillo (kuře s paprikou pasilla nebo guajillo)

suroviny
paprika  2  ks  pasilla
voda    -  
kuře  1  ks  
sůl    -  
pepř mletý    -  
sádlo  3  lžíce  
cibule  300  g  oloupaná
mrkev  200  g  
pivo  200  ml  
limonky zelené  1  ks  šťáva
Počet porcí
4


rejstřík
Kotlík
Kuře
odkaz na recept

Jak rehydratovat papričky, obr., video
Papričky rehydratujeme (viz "Jak rehydratovat papričky"), seškrábanou dužinu dáme do vody, ve které se papričky rehydratovaly (pokud je voda hořká, vylejeme ji a dužinu dáme do trošky vývaru) a rozmixujeme. Kuře rozdělíme na menší porce, naložíme do marinády ze šťávy z limonku, soli a pepře a necháme v chladu 2 hodiny zaležet. Na troše sádla opečeme kuře po všech stranách, vyjmeme a naklademe do pekáčku v jedné vrstvě. Do pánve přidáme zbylé sádlo, na čtvrky nakrájenou cibuli a na podélné čtvrtky krájené špalíčky mrkve a opečeme po všech stranách. Cibuli s mrkví dáme do pekáčku ke kuřeti, výpečky odvaříme trochou vývaru, kuře přelijeme vývarem s výpečky a rozmixovanou dužinou z paprik a dáme péct. Podléváme pivem. Před dopečením podlijeme, aby pokrm měl dostatek šťávy. Jako přílohu dáme rýži nebo brambory.
Podobně můžeme připravit i maso vepřové nebo skopové, a s hotovou omáčkou Salsa de Chile Guajillo. V tomto případě vynecháme papričky a jejich rehydratování. Hotové maso z pánve vložíme na vyhřáté talíře, do pánve přidáme ohřátou hotovou omáčku, promícháme, převaříme a maso na talíři omáčkou přelijeme.
Informaci o tom, kde můžete získat suroviny a pomůcky, naleznete zde.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |