Doslo k chybe v kodovani.

Pollo Borracho (opilé kuře)

suroviny
máslo  3  lžíce  
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  2  stroužek  oloupaný
paprika pálivá sušená malá    -  
rajský protlak  200  g  
rum  50  ml  
vývar  120  ml  
šunka  50  g  
rozinky  40  g  
olivy  40  g  
kapary  20  g  
sůl    -  
pepř mletý    -  
tymián  1  lžička  
bobkový list  4  -  
kuře  1  ks  velké
vejce  1  ks  natvrdo
oregáno  1  lžička  
Počet porcí
6


rejstřík
Kuře
odkaz na recept
 není
V hlubokém pekáči usmažíme na másle drobně krájenou cibuli, na plátky krájený česnek dosklovata. Přidáme drcené papričky, krátce osmahneme, vmícháme protlak, rum, vodu nebo vývar, drobně krájenou šunku, rozinky, sekané olivy bez pecek, kapary, sůl, trochu mletého pepře, oregano, tymián, bobkový list a přidáme na menší kousky nasekané kuře. Zamícháme, aby kuře bylo obaleno omáčkou a pečeme přikryté v troubě asi 1 hodinu. Pak odkryjeme, je-li třeba podlijeme a pečeme dalších 20 minut. Měkké kuře vyndáme z trouby, vyjmeme je z omáčky a uschováme v teple. Omáčku podle potřeby dolijeme nebo odvaříme do požadované hustoty. Hotovou omáčku přelijeme na kousky kuřete, upravené na míse a posypeme sekaným vejcem. Podáváme s rýží nebo tortillami.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |