Doslo k chybe v kodovani.

Chiles Rellenos de Sololá (plněné papriky ze Sololá)

suroviny
paprika zelená špičatá  6  ks  oloupaných
nálev adobo  60  g  
avokado  4  ks  
limonky zelené  2  ks  
sýr ementál  50  g  
olej olivový  2  lžíce  
sůl    -  
kukuřičná zrna v nálevu  180  g  
chilipulver, chili powder  1  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Papriky
Předkrmy studené
odkaz na recept

Adobo, Escabeche (nálev, marináda na nakládání zeleniny, masa, ryb)
Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Oloupané papriky (viz Příme odkazy) dáme na několik hodin do nálevu adobo (viz odkazy). Oloupeme avokáda, nerez vidličkou je současně s přikapáváním oleje a šťávy z limonku utřeme, přidáme strouhaný sýr, osolíme, zamícháme a rozdělíme napůl. Polovinu smícháme s kukuřičnými zrny a naplníme papriky, na papriky poklademe druhou polovinu pasty, posypeme chili, zakápneme zbývajícím limonkem a podáváme vychlazené. V Guatemale se používají papriky guaque, které jsou menší ale pálivější, dávají jich dvě na porci. Guatemalský recept.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |