Chiles Rellenos de Sololá (plněné papriky ze Sololá) |
suroviny paprika zelená špičatá 6 ks oloupaných nálev adobo 60 g avokado 4 ks limonky zelené 2 ks sýr ementál 50 g olej olivový 2 lžíce sůl - kukuřičná zrna v nálevu 180 g chilipulver, chili powder 1 lžíce
| Počet porcí 6
|
rejstřík Papriky Předkrmy studené
|
odkaz na recept
Adobo, Escabeche (nálev, marináda na nakládání zeleniny, masa, ryb) Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video |
Oloupané papriky (viz Příme odkazy) dáme na několik hodin do nálevu adobo (viz odkazy). Oloupeme avokáda, nerez vidličkou je současně s
přikapáváním oleje a šťávy z limonku utřeme, přidáme strouhaný sýr, osolíme, zamícháme a rozdělíme napůl. Polovinu smícháme s kukuřičnými zrny a naplníme papriky, na papriky poklademe druhou polovinu pasty, posypeme chili, zakápneme zbývajícím limonkem a podáváme vychlazené. V Guatemale se používají papriky guaque, které jsou menší ale pálivější, dávají jich dvě na porci.
Guatemalský recept.
|