Doslo k chybe v kodovani.

Frijoles Blancos (bílé fazole)

suroviny
fazole bílé suché  300  g  
voda  4  hrnky  
slanina  100  g  
rajský protlak  400  g  
cibule  1  ks  oloupaná
sůl    -  
pepř mletý    -  
cukr třtinový (casonada)  1  lžička  
zelí bílé  300  g  
maso vařené  300  g  vepřové
klobása  300  g  
hřebíček  1  ks  
šafrán    -  
Počet porcí
6


rejstřík
Kotlík
Fazole
odkaz na recept
 není
Do velkého tlakového hrnce dáme přebrané fazole, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den přidáme drobně krájenou slaninu, uzavřeme a vaříme asi 15 minut. Mezitím dáme do mixéru protlak, rozčtvrcenou cibuli, sůl, pepř, cukr a rozmixujeme, do protlaku přidáme trochu vody. Do měkkých fazolí přidáme obsah mixéru, nahrubo sekané zelí, drobně krájené vepřové maso, ohřátou a drobně nakrájenou klobásu, celý hřebíček, šafrán a na mírném ohni vaříme dalších 12 až 15 minut. Je-li třeba, dochutíme. Podáváme na stůl v hrnci, s tortilami nebo chlebem.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |