Doslo k chybe v kodovani.

Chilorio (vepřové s paprikami, obr.)

suroviny
maso vepřové  1  kg  krkovičky
voda  375  ml  
sůl  2  lžička  
sádlo  2  lžíce  
paprika pálivá čerstvá  3  ks  oloupané
kmín drcený  1  lžička  
petrželka - nať  3  lžíce  sekané
česnek  6  stroužek  
epazote  2  hrst  čerstvé
tabasco    -  
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Maso vepřové
Náplně
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm a dáme se sádlem a solí do velké pánve, přilijeme půl hrnku vody a pomalu dusíme asi 45 až 50 minut, až maso nemá vodu a smaží se ve vlastním tuku dohněda. Mezitím v kastrolku povaříme oloupané papriky v 1 hrnku vody asi 10 minut, očištěné od jaderníku a stopek je dáme i s vodou, ve které se vařily do mixeru a s oregánem, kmínem, petrželkou a česnekem rozmixujeme. Rozmixované dáme k masu, přivedeme k varu, přikryjeme a na malém ohni ještě asi hodinu dusíme, až se maso pod vidličkou rozpadá. Je-li nutné můžeme trochu podlít vařící vodou, ale maso by nemělo mít žádnou šťávu. Do hotového pokrmu vmícháme sekané epazote a můžeme ještě zakápnout tabascem dle chuti. Používáme jako náplně do tacos, enčilád, tykví, nebo s fazolemi, rýží, torilami jako hlavní chod.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |