Doslo k chybe v kodovani.

Salpicón de Carne de Lengua (salpikón z jazyka)

suroviny
hovězí jazyk  1  ks  
voda    -  
mrkev  1  ks  
cibule  1  ks  oloupaná
celer  250  g  
ocet vinný  60  ml  
sůl    -  
pepř mletý    -  
kmín  1  lžička  
salát hlávkový  1  ks  
petrželka - nať  2  lžíce  sekané
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  sekané
cibule červená  1  ks  oloupaná
Marináda:    -  
cibule  1  ks  oloupaná
olej olivový  180  ml  
ocet vinný bílý  120  ml  
sůl    -  
pepř mletý    -  
zelenina:    -  
mrkev  6  ks  
ředkev bílá  600  g  
brambory  12  ks  malých
cuketa  3  ks  menší
olej olivový  80  ml  
ocet vinný  50  ml  
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
12


rejstřík
Zelenina
Maso
Saláty
odkaz na recept
 není
Syrový neuzený hovězí jazyk omyjeme a s mrkví, cibulí, celerem, octem, solí, pepřem, oreganem a kmínem uvaříme doměkka. Jazyk necháme ve vývaru chladnout a vlažný jej oloupeme a očistíme. Potom jazyk nakrájíme na tenké plátky a dáme do hlubší mísy. Zalijeme jazykovou marinádou, přikryjeme a dáme přes noc vychladit a uležet. Vývar přecedíme a zbavíme tuku. Použijeme ho na vaření zeleniny.

Jazyková marináda:
Cibuli drobně nasekáme a smícháme s ostatními přísadami na marinádu.

Vařená zelenina:
Ve vývaru z jazyka uvaříme mrkev a vodnici ne zcela doměkka. Zeleninu vyjmeme a do vývaru dáme brambory. Brambory nesmíme rozvařit. Když jsou brambory hotové, odstavíme hrnec z plotny, vložíme zpět mrkev a vodnici, přidáme olej, ocet, přikryjeme a necháme přes noc marinovat. V jiném hrnci současně povaříme podélně rozpůlené tykve tak, aby zůstaly mírně křupavé. Hotové slijeme a rychle vychladíme v tekoucí vodě. Vychladlé tykve necháme řádně okapat, pomažeme olejem a přikryté uložíme v chladu.

Salpikón připravíme tak, že na velkou plochou mísu dáme trhané listy hlávkového salátu a navrch naklademe jazyk a vařenou zeleninu. Zeleninu dáváme na maso dobře okapanou. Zalijeme marinádou a trochou vývaru. Ozdobíme salátovým listy, sekanou petrželkou, cilantrem a cibulí nakrájenou na kolečka.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |