Doslo k chybe v kodovani.

Antojitos (chuťovky - základní recept, obr.)

suroviny
mouka hladká  2  hrnky  
mouka kukuřičná  2  hrnky  jemné
sůl  2  lžička  zarovnaná
sádlo  100  g  
voda  1  hrnku  vlažné
Počet porcí
4


rejstřík
Chuťovky
odkaz na recept

Tortillas de Harina (moučné tortily, obr., video), Hueiltexcalli
Relleno para Antojitos de Carne (náplň pro antojitos masová, obr.)
Relleno para Antojitos de Chile (náplň pro antojitos papriková, obr.)
Relleno para Antojitos de Chorizo (náplň pro antojitos klobásová, obr.)
Relleno para Antojitos de Frijol (náplň pro antojitos fazolová, obr.)
Antojitos jsou rozmařilosti, lahůdkové drobnosti, něco mezi našimi chlebíčky a jednohubkami. Antojitos se dělají v různých velikostech i tvarech a mají své názvy. "Garnaches" jsou kulaté a největší, asi 12 až 13 cm v průměru. "Gorditas" jsou rovněž kulaté, ale 9 až 10 cm v průměru. "Chalupas" jsou oválné a zašpičatělé, takže připomínají loďky - šalupy, odtud jejich název, jsou asi 10 cm dlouhé. Konečně nejmenší jsou "Sopes", opět kulaté, ale jen 5 cm v průměru. Pro antojitos použijeme těsto podle receptu na moučné tortilly s kukuřičnou moukou, 1 hrnek hotového těsta nám vystačí na 5 garnaches, 8 chalupas, 10 gorditas nebo 24 sopes. Kraje antojitos se vytvarují jako kraje u našich koláčů, vzniklý lem vytvoří mělkou misku pro chutnou náplň. Nebo můžeme použít následující recept: Těsto zpracujeme jako na moučné tortily a pečlivě zabalené uschováme v chladu. Po přípravě náplní přistoupíme ke tvorbě antojitos. Prohněteme těsto a rozdělíme na počet dílů podle zvoleného druhu antojitos. Kusy těsta tvarujeme jednotlivě, po obvodu necháváme silnější vrstvu těsta - lem, a postupně smažíme v pánvi s hlubší vrstvou oleje po obou stranách, nejprve dnem vzhůru. Dozlatova usmažené antojitos vyjmeme, necháme okapat a osušíme v papírovém ubrousku.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |