Doslo k chybe v kodovani.

Rosca de Reyes (tříkrálový chléb)

suroviny
kvasnice  30  g  
mléko  160  ml  
mouka hladká  375  g  
cukr krupice  80  g  
sůl  1  lžička  
máslo  6  lžíce  
vejce  2  ks  
máslo  2  lžíce  
mandle  120  g  loupaných
ovoce  120  g  kandovaného
pomerančová kůra  1  lžička  strouhané
citronová kůra  1  lžička  strouhané
cukr krystal  2  lžíce  
mandle  2  lžíce  loupaných
třešně  2  lžíce  kandovaných
cukr vanilkový  100  g  
Počet porcí
8


rejstřík
Pečivo
odkaz na recept
 není
Kvasnice rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, kvasnice s mlékem, cukr, sůl a promícháme. Mezitím rozpustíme máslo a vychladlé ho vmícháme do těsta. Přidáme lehce ušlehaná vejce a dobře promícháme. Těsto dobře propracujeme, až je hladké. Pak dáme těsto do vymaštěné mísy a necháme přikryté vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněný vál a rozválíme do obdélníkové placky asi 50 x 30 cm. Placku pomastíme rozpuštěným máslem. Smícháme drobně sekané mandle, pokrájené kandované ovoce, strouhané kůry, krystalový cukr a směsí těsto posypeme. Těsto pak svineme jako dlouhou roládu, krajem dáme dospod, konce rolády spojíme a přitom vytvoříme z těsta prstenec, který lehce zploštíme. Těsto shora nastřihneme ve vzdálenostech asi 3 cm, posypeme sekanými mandlemi a ozdobíme kandovanymi třešněmi. Přikryjeme a na teplém místě necháme vykynout. Pečeme v horké troubé 25 až 30 minut. Hotový prstenec posypeme vanilkovým cukrem.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |