Doslo k chybe v kodovani.

Cochinito al Horno (vepřová kýta na rožni)

suroviny
paprika zelená špičatá  5  ks  oloupaných
nové koření  5  zrnko  
kmín drcený  1  lžička  
česnek  4  stroužek  
ocet vinný  3  lžíce  
maso vepřové  2  kg  kýty
nebo    -  
maso vepřové  2  kg  plece s kůží
sůl    -  
paprika sušená  5  ks  de árbol
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
10


rejstřík
Maso vepřové
Grilovaná jídla
Maso
odkaz na recept

Jak rehydratovat papričky, obr., video
Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Nejprve si připravíme marinádu adobo. Z opečených a oloupaných pálivých paprik, nejlépe slovenských, rehydratovaných pálivých papriček de árbol (jak s paprikami viz recepty v odkazu), tlučeného nového koření, kmínu, oregana, drceného česneku a vinného octa utřeme nebo rozmixujeme pastu.
Maso vykostíme, ale necháme v celku. Nožem pobodáme skrz kůži až do masa, potřeme solí, kterou vetřeme i do zářezů, důkladně potřeme marinádou, kterou rovněž vetřeme i do zářezů a maso pokryté marinádou necháme půl dne uležet. Pak maso upravíme na rožeň a opékáme na dřevěném uhlí nebo na grilu.
Místo vinného octa můžeme také použít pivo nebo dřeň i šťávu z červených grapefruitů.
Podáváme s tortillami nebo s fazolemi a stolními omáčkami.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |