Doslo k chybe v kodovani.

Asado de Cordero (pečená jehněčí kýta)

suroviny
maso jehněčí  1  ks  kýta
česnek  6  stroužek  
sůl    -  
limonky zelené  2  ks  šťáva
olej  4  lžíce  
paprika pálivá sušená malá  6  ks  
cibule  4  ks  oloupané
rajčata  5  ks  oloupaná
cuketa  1  ks  neloupaná
epazote  2  hrst  sekané
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
10


rejstřík
Maso
Maso jehněčí
odkaz na recept
 není
Kýtu vykostíme, rozdělíme na 3 stejné kusy, které důkladně potřeme marinádou z drceného česneku, soli, oregana, šťávy z limonku, oleje a necháme minimálně půl dne uležet. Pak jednotlivé kusy prudce opečeme na oleji, dáme do vymaštěné zapékací mísy, přidáme celé papričky de árbol nebo pequín či tepín, obložíme sekanou cibuli, posypeme čerstvě sekaným epazote, a přikryté dáme do trouby péct. Po opečení horní strany osolíme, maso obrátíme, posypeme zbylým epazote, přidáme oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, na plátky nakrájenou tykev a dopečeme. V závěru pečení odkryjeme, aby se maso opeklo.
Jako přílohu dáme rýži, fazole, tortilly nebo brambory, a stolní omáčky.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |