Doslo k chybe v kodovani.

Mojito (nápoj z rumu s mátou), Jarabe (cukrový syrup)

suroviny
máta  2  snítka  
limonky zelené  1  ks  
led    -  
ledová tříšť    -  
sodovka    -  
cukr třtinový (casonada)  1  lžička  
rum  60  ml  bílý
cukr třtinový (casonada)  150  g  na Jarabe
voda  250  ml  na Jarabe
Počet porcí
1


rejstřík
Alkohol
Nápoje
odkaz na recept
 není
Nejdříve si připravíme cukrový syrup Jarabe: smícháme 1 hrnek třtinového cukru a 1 hrnek vody v pánvi. Ohřejeme syrup, těsně pod bodem varu mícháme až se cukr rozpustí, pak přidáme trochu šťávy z limonku a převaříme. Odstavíme a Jarabe důkladně vychladíme.
Do sklenice dáme třtinový cukr, 5 až 6 šťavnatých lístků máty a opatrně rozdrtíme tloukem. Do sklenice vymačkáme šťávu z půlky limonku a přidáme i s pokrájenou vymačkanou půlkou. Přidáme 50 ml syrupu a dobře ve sklenici promícháme. Přidáme 60 ml dobrého guatemalského rumu Malteco nebo karibského bílého rumu (Bacardi), ledovou tříšť a promícháme. Přelijeme sodovkou - ale někteří znalci si to nepřejí, je dobré se zeptat, nebo ledovou vodou. Ale bez sodovky to není ono! Ozdobíme snítkou máty a podáváme s brčkem.
Kvalita Mojita záleží na kvalitě použitého rumu. Kvalita také záleží na čerstvosti a šťavnatosti použitých lístků máty. A jen praxí s různými surovinami lze v přípravě Mojita získat takové mistrovství, jakým proslul Joel García z Ortanique v Coral Gables v Miami na Floridě.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |