Doslo k chybe v kodovani.

Churros (mexické kobližky s čokoládovou polevou, obr.)

suroviny
voda  225  ml  
olej  15  ml  
sůl    -  
mouka  250  g  
olej    -  na smažení
cukr krystal    -  na posypání
canela  1  cm  rozdrcená
Počet porcí
4


rejstřík
Dezerty
odkaz na recept

Poleva na Churros z kastilské horké čokolády
Poleva na Churros z mexické horké čokolády
Poleva na Churros ze španělské čokolády
Poleva na Churros z pomerančové čokolády
Vodu a olej se solí svaříme v hluboké pánvi, přidáme najednou všechnu mouku, zmírníme teplotu, rychle promícháme až se tvoří chuchvalce. Trochu vychladíme, a dáme do vytlačovacího pytlíku s hvězdičkovou nebo jinou koncovkou.
V pánvi přivedeme 1,5 cm vrstvu oleje k varu a postupně vymačkáváme těsto a smažíme koblížky po obou stranách. Hotové dáváme na papírové ubrousky a hned posypeme cukrem smíchaným s mexickou skořicí canelou.
Hotové Churros přelijeme některou z čokolád (viz Přímé odkazy) a ozdobíme šlehačkou, zlehka posypanou jamajským pepřem (mletým novým kořením).
Vydá na 16 kusů.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |