Doslo k chybe v kodovani.

Clemole de Olla (polévkový hrnec, obr.)

suroviny
maso hovězí  1  kg  předního libového
kosti hovězí    -  
voda  2  l  studené
sůl    -  
petrželka - nať  1  lžíce  
česnek  5  stroužek  
rajčata  3  ks  oloupaná
cibule  1  ks  
olej    -  
kukuřičné palice nakládané  8  ks  malých
tykev  1  ks  cuketa
fazolové lusky  120  g  sterilované
mrkev  2  ks  
cilantro-nať koriandru  4  lžíce  sekaného
paprika pálivá čerstvá  4  ks  guaque
Počet porcí
8


rejstřík
Maso hovězí
Kotlík
Polévky
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Maso nakrájíme na kostky asi 5 cm a s kostmi dáme do velkého hrnce do studené vody. Až se začne voda vařit, přidáme sůl, drobně sekanou zelenou petržel, 2 stroužky česneku a necháme pomalu táhnout. Když je maso měkké, zcedíme a do polévky vrátíme maso.
Rajčata a papriky opečeme na suchém rozpáleném tálu po všech stranách. Rajčata jsou hned a hned je můžeme loupat. Papriky pečeme déle, až jsou všude dohněda opečené a měkké - každá si vytvoří svůj vlastní Papinův hrnec, a opečené dáváme do vychlazeného hrnce a přikryté necháme chvíli zapařit. Pak je bezostyšně svlékneme: nožem od stopky sloupeme slupku, podélně na jedné straně rozřízneme, odstraníme semínka a stopku a nakrájíme podélně na proužky.
Rozmixujeme oloupaná rajčata i se šťávou, cibulí a zbylým česnekem a toto pyré dáme do pánve s rozpáleným olejem a asi 5 minut prudce osmažíme. Osmažené přidáme do hrnce s polévkou.
Kukuřičné klásky nakrájíme napříč na poloviny nebo třetiny, tykev podélně rozčtvrtíme a nakrájíme na asi 6 cm kousky, mrkev podélně rozčtvrtíme a přepůlíme, fazolové lusky překrájíme napůl, všechno přidáme do polévky a vaříme asi 10 až 15 minut. Mrkev by se měla vařit déle, ale musí zůstat křehká, ne blátivá.
Na stůl připravíme talíře s čerstvé sekaným cilantrem, a polévku podáváme z hrnce přímo nastole.
Pokud nemáme papriky guaque, použijeme slovenské zelené špičaté silně pálivé.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |