Doslo k chybe v kodovani.

Coctel de Camarón (krevetový koktejl teplý, obr.)

suroviny
olej  30  g  
bobkový list  3  ks  
česnek  2  stroužek  
cibule  30  g  
rajčatová šťáva  1  l  
tymián  5  g  
papričky jalapeňo  1  ks  z nálevu
krevety mražené loupané  900  g  
paprika  2  ks  slovenská
pepř    -  
limonky zelené  2  ks  
sůl    -  
máslo  30  g  
cilantro-nať koriandru  1  svazek  
kmín drcený    -  
tabasco    -  
Počet porcí
6


rejstřík
Předkrmy
Dary moře
Koktejl
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Pan Tostado con Ajo (toustový chléb s česnekem)
Molcajete (omáčka molkachete, obr.), Salsa Casera (domácí omáčka)
Koktejlový základ:
Do mixeru dáme posekanou cibuli a česnek, zalijeme trochou rajčatové šťávy, rozmixujeme, dáme na rozpálený olej a smažíme 5 min. Přidáme zbylou rajskou šťávu, bobkový list, drcený kmín, na podélné nudličky krájenou jalapeňo papričku, tymián, pepř, osolíme, můžeme naředit vařící vodou, a přikryté mírně povaříme dalších 5 minut.
Před podáváním osmahneme na másle krevety, vložíme do omáčky a ještě asi 3 minuty povaříme. Přidáme šťávu z limonků, sekané cilantro, dochutíme tekutým tabascem a podáváme horké v pohárech, ozdobené proužky opečené a oloupané papriky. Vedle můžeme podat horkou převařenou mořskou vodu k naředění.
Jako přílohu podáváme Pan Tostado con Ajo a Molcajete.
Recept ze státu Tabasco.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |