Doslo k chybe v kodovani.

Chile con Carne Var. 2 y 3 (paprika s masem var. 2 a 3, obr.)

suroviny
špek  150  g  
cibule  2  ks  
sýr  350  g  kozí
kmín drcený  1  lžička  ne římského!
česnek  4  stroužek  
maso hovězí  1  kg  přední
pepř    -  
rajčatová šťáva  500  ml  
sůl    -  
chile  8  ks  ancho suché
pivo světlé  0.5  l  
Počet porcí
4


rejstřík
Maso hovězí
Fazole
Puchero
odkaz na recept

Jak rehydratovat papričky, obr., video
Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Varianta 2:
Papriky chile ancho očistíme a rehydratujeme (viz odkaz). Špek na kostičky vysmahneme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a smažíme dosklovata, přidáme drcený česnek a osmahneme vše dozlatova. Přidáme mleté maso a opékáme, až ztratí barvu. Přikryjeme a za občasného míchání dusíme, až se začne připékat a tvoří se karamel. Mezitím rehydratované papriky pokrájíme a i s nálevem, v kterém se rehydratovaly, dáme do mixeru a s rajskou šťávou a kmínem rozmixujeme, přidáme k masu a dále za míchání dusíme, až získáme kyprou pastu. Můžeme přidat i fazole z konzervy s nálevem, nebo je můžeme podávat zvlášť. Pak je ale doporučuji upravit jako Frijoles Refritos (viz odkaz).
Varianta 3:
Postupujeme jako ve variantě 2, ale rehydratované papriky místo v rajské šťávě rozmixujeme v půl litru světlého piva, přidáme k masu a dusíme, půl hodiny před dokončením přidáme 350 g strouhaného kozího sýra, který do masa dobře vmícháme a jídlo dohotovíme. Nemá to chybu, protože ten kozí sýr tomu dá grády!!  




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |