Doslo k chybe v kodovani.

Mixiote (kuře pečené pod pokličkou)

suroviny
kuře  1  ks  
sůl    -  
chilipulver, chili powder    -  
česnek  1  stroužek  
cibule  1  ks  
cilantro-nať koriandru  1  svazek  
petrželka - nať  1  svazek  
avokádové listy  4  ks  
Počet porcí
4


rejstřík
Kotlík
Kuře
Drůbež
Puchero
odkaz na recept
 není
Připravíme si keramický pekáč na kuře s poklicí, nebo římský hrnec, který namočíme do vody. Kuře očistíme a omyjeme. Osušené uvnitř nasolíme a zvenku potřeme rozetřeným česnekem se solí a aromatickým chile. Oloupeme cibuli, omyjeme svazky bylinek, celou cibuli bylinkami obalíme a s avokádovými listy nacpeme do kuřete. Do okapaného keramického pekáče dáme na dno rošt ze špejlí nebo čistých třísek a kuře na ně položíme. Nepodléváme. Přikryjeme těsnou poklicí, pokud netěsní, dotěsníme těstem, a dáme do vyhřáté trouby péct na mírném ohni asi 2 hodiny. Neodkrýváme a nepodléváme. Hotové kuře podáváme na míse vcelku, doplněné šťávou ze dna pekáče, stolními omáčkami s tortilami, nebo opečenými bramborami, nebo fazolemi s rýží. Každý si uždibuje svůj kousek. Místo kuřete můžeme dát různá masa. Jídlo se jmenuje podle mixiote, což je slupka z listu agáve, která vypadá jako pergamenový papír, do kterého se maso zabalilo před tím, než se vložilo na dřevěný rošt na keramické nádobě, položené na rozžhavené kameny v zemní jámě, překrylo se dalšími listy agáve a zasypalo hlínou, na které se rozdělal oheň. Peklo se asi čtyři hodiny, podle množství masa.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |