Doslo k chybe v kodovani.

Mojarra al Mojo de Ajo (okounek v česnekové omáčce, obr.)

suroviny
špek  20  g  na kostičky
česnek  5  stroužek  
chile papričky sušené  1  lžička  drcených
worcester omáčka  1  lžička  
maggi  1  lžíce  
limonky zelené  2  ks  šťáva
sůl    -  
ryba  1  ks  okounek
med  1  lžíce  
Počet porcí
1


rejstřík
Ryby mořské
odkaz na recept
 není
Mořského okounka, mojarru (Diplodus vulgaris), nebo huachinango (Lutjanus campechanus) vykucháme, očistíme, a na bocích šikmo ve směru žeber nařízneme a dáme do misky.
Špek nakrájíme na kostičky, vysmahneme, přidáme jeden drcený stroužek česneku a drcené chile, krátce osmahneme, přidáme další suroviny, necháme přejít var, sejmeme z ohně, dochutíme případně dosolíme, vmícháme med a zbylé stroužky česneku nakrájené na špalíčky a necháme vychladit. Vychladlým nálevem přelijeme rybu po obou stranách a necháme půl dne v chladu marinovat.
Rybu grilujeme pod horním grilem po jedné straně, pak otočíme, poklademe špalíčky česneku a dogrilujeme, při grilování potíráme nálevem. Špalíčky česneku můžeme také zvlášť osmažit a v závěru přidat na rybu.
Mojarra je ryba velice chutná, ale můžeme ji nahradit pangasem (sumeček žraločí - Pangasius Hypophthalamus), který se už u nás taky dostane.
Podáváme s bramborem, nebo s fazolemi a rýží a se stolními omáčkami.
Obrázek je z restaurace Girasol v Palenque.
Recept z Palenque, Chiapas.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |