Doslo k chybe v kodovani.

Tarta de Queso con Limón y Gengibre Adobado (sýrový koláč s limonky a zázvorem)

suroviny
sušenky  150  g  petit beurre
máslo  75  g  rozpuštěné
tvaroh měkký  250  g  
mléko kondenzované  400  g  
vejce  2  ks  
limonky zelené  3  ks  
vanilkový lusk  1  ks  1 cm
zázvor  100  g  nakládaný
sýr cottage  250  g  alternativně místo tvarohu
Počet porcí
4


rejstřík
Pečivo
Koláče
odkaz na recept
 není
Sušenky rozdrtíme a smícháme s máslem. Hmotu napěchujeme po celé ploše do dortové formy a dáme vychladit. Nastrouháme si kůru z jednoho limonku, jeden limonek s kůrou si necháme na ozdobu. Smícháme tvaroh (místo tvarohu můžeme použít čerstvý cottage sýr), mléko, vejce, strouhanou kůru a šťávu ze dvou limonků, jednu až dvě lžíce nálevu ze zázvoru, dřeň z vanilkového lusku (nemáme-li čerstvý měkký lusk, použijeme raději vanilkový extrakt, ne vanilkový cukr!!), a důkladně dohladka promícháme. Hmotu rozprostřeme na připravený korpus a dáme do vyhřáté trouby asi na 35 minut zapéct. Podáváme studené, ozdobené střídavě tenkými plátky limonku a zázvoru.
Budete se mě ptát na kondenzované mléko, jestli je slazené nebo ne. V receptu není cukr, takže je to mléko slazené, ale v Mexiku ho nemají tak přeslazené, jako u nás. Já bych volil neslazené mléko a přidal bych tam cukr podle chuti. Recept jsem nevařil, protože sladké nejím, jen výjimečně.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |