Doslo k chybe v kodovani.

Carnitas Bacalar (masíčka, jak je dělají v kraji jezera Bacalar)

suroviny
maso vepřové  1  kg  krkovička
voda  2  l  
sádlo  2  lžíce  
cibule  1  ks  
mléko  125  ml  
česnek  3  stroužek  
pomerančová šťáva  125  ml  ne džus!
sůl    -  
epazote  1  hrst  čerstvé
mesquite    -  
Počet porcí
6


rejstřík
Maso vepřové
Náplně
odkaz na recept
 není
Do vařící vody dáme maso nakrájené na kousky, přidáme celou cibuli, česnek, osolíme a mírně vaříme asi 1 1/2 hod., až je maso měkké, mělo by mít co nejméně tekutiny. Maso z hrnce vyjmeme a necháme okapat. V pánvi rozpálíme sádlo, až se z něj kouří, a vlijeme mléko (čerstvé a plnotučné, ne trvanlivé!) s pomerančovou šťávou a přidáme všechno maso a mesquite. Na středním ohni za častého míchání smažíme asi 20 min., až maso zhnědne a tekutiny se vypaří. Podáváme jako samostatný pokrm ozdobený sekaným epazote, s tortilami a omáčkami, nebo jako náplň.
Recept z Quintana Roo.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |