Doslo k chybe v kodovani.

Horchata (rýžový nápoj)

suroviny
rýže  320  g  dlouhozrná
voda  2  l  
mléko  500  ml  
canela  8  cm  ruličky
cukr třtinový (casonada)    -  
Počet porcí
8


rejstřík
Nápoje
odkaz na recept
 není
Opranou rýži utlučeme v hmoždíři nebo jinak podrtíme s mexickou skořicí canela, a necháme máčet v 1 litru vody přes noc. Skořici můžeme před drcením trochu nasucho na tálu opéct.
Druhý den rýži dobře zcedíme, do zcezené tekutiny přidáme mléko, důkladně promícháme, zředíme 1 litrem studené vody, podle chuti osladíme a podáváme vychlazené. Můžeme ochutit libovolným ovocem, nebo šťávou.
Nápoj můžeme také ohřát a podávat teplý.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |