Doslo k chybe v kodovani.

Tepache (ananasový nápoj), Tepache Maduro (zralý nápoj)

suroviny
ananas  1  ks  velký
voda  3  l  
cukr třtinový (casonada)  600  g  
hřebíček  3  ks  
pivo světlé  1  l  
pivo tmavé  1  l  pro Maduro
canela  6  cm  ruličky skořice
Počet porcí
6


rejstřík
Nápoje
odkaz na recept
 není
Ananas omyjeme, okrájíme, vyřízneme střed a nakrájíme na kousky, které dáme do velké nádoby a zalijeme 2 litry vody, přidáme třtinový cukr, mexickou skořici canela a hřebíček, dobře zamícháme, přikryjeme a necháme stát v teplotě mexického pokoje (alespoň 26°C) 48 hodin. Pak tekutinu – tepache – zcedíme do velkého džbánu a přidáme další 1 litr vody. Zde si můžeme udělat variantu: nezcedíme, ale přidáme 1 litr živého piva (od pípy, když přidáme tmavé pivo, získáme Tepache Maduro) a přikryté necháme stát dalších 12 hodin. Teprve pak zcedíme, necháme vychladit. Podáváme na ledu.
Zcezené a okapané kousky ananasu můžeme použít do ovocného salátu, nebo jako přílohu k masu či rybě.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |