Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Borracha (opilá omáčka)

suroviny
paprika kapie  4  ks  
paprika pálivá čerstvá  1  ks  
česnek  6  stroužek  menší, neloupaný
rajčata  3  ks  
pivo světlé  125  ml  
burčák  125  ml  
tequila  1  lžíce  
cibule  1  ks  
paprika sušená  6  ks  guajillo, místo kapií
bryndza  60  g  
Počet porcí
6


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept

Jak rehydratovat papričky, obr., video
Na tálu opečeme po všech stranách papriky (pálivá paprika by měla být opravdu silně pálivá, nejlépe habanero), česnek, rajčata, až na povrchu hnědnou a naskakují jim puchýřky. Když trochu vychladnou, zbavíme papriky stopek a semenníků, semena z pálivé papriky uschováme, česnek oloupeme. Semena z pálivé papriky na tálu nebo suché pánvi asi 2 až 3 minuty opražíme, až zhnědnou a voní.
Protože nemáme pulque, dáme do mixéru pivo a burčák, přidáme neloupané opečené papriky, opražená semena, oloupaný česnek, neloupané opečené rajče, tequilu, a lehce rozmixujeme ne do hladka, aby v omáčce zůstaly kousky surovin. Přidáme drobně sekanou cibulku, osolíme, promícháme, dáme do misky, posypeme rozmělněnou bryndzou a podáváme ke grilovaným nebo rožněným pokrmům.
Pokud použijeme originální sušené guajillo papriky, rehydratujeme je, užijeme jen sejmutou dužinu a nepřidáváme další pálivou papriku.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |