Doslo k chybe v kodovani.

Cuadrifolio (masový čtyřlístek na grilu)

suroviny
maso jehněčí  300  g  kýty
maso vepřové  300  g  panenky
maso telecí  300  g  kýty
maso hovězí  300  g  svíčkové
chile papričky sušené  12  ks  malých
špek  150  g  
česnek  3  stroužek  
cilantro-nať koriandru  1  lžíce  
limonky zelené  1  ks  
salsa enchilada (viz heslo)  6  -  lžiček
paprika červená velká  1  ks  opečená a oloupaná
švestky  6  ks  sušených
kakao práškové  1  -  lžička
cibule  1  ks  
máslo    -  
olej    -  
nové koření celé  3  zrnko  tlučené
tequila  50  ml  
sůl    -  
epazote  6  snítka  
Počet porcí
6


rejstřík
Maso hovězí
Minutky
Maso vepřové
Grilovaná jídla
Maso jehněčí
Maso telecí
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Salsa Enchilada (omáčka na enčilády, obr.)
Od každého druhu masa nakrájíme 6 plátků, naklepeme, osolíme, na všechny plátky dáme půlku sušené chile papričky a nudličku špeku. Dále dáme na skopové plátky drcený česnek a sekané epazote zakápnuté šťávou z limonku (nemáme-li epazote, můžeme použít saturejku), na vepřové plátky enčiládovou omáčku a trochu sekané oloupané červené papriky, na telecí plátky švestku se špetkou kakaa, na svíčkovou lehce na másle zpěněnou cibuli se špetkou nového koření. Plátky srolujeme, spíchneme párátkem, potřeme olejem, zakápneme alkoholem a necháme 3 hodiny v chladu uležet.
Na jehlu napíchneme od každého masa a opečeme na dřevěném uhlí.
Podáváme sypané čerstvým cilantrem s různými omáčkami jako saba, picante, molcajete.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |