Doslo k chybe v kodovani.

Sopa de Elote (polévka z bílé kukuřice)

suroviny
olej  20  g  
cibule  40  g  
paprika zelená velká  2  ks  oloupaná
kukuřičná zrna  320  g  bílá velká
rajčata  200  g  oloupaná
vývar kuřecí  1  l  
sůl  1  -  
pepř  1  -  
sýr balkán  200  g  plátky
cilantro-nať koriandru  2  lžíce  sekaného
Počet porcí
4


rejstřík
Polévky
odkaz na recept
 není
Kukuřičná zrna musí být z čerstvé, měkké kukuřice cacahuazintle, uvařená až puknou.
V kastrolu rozpálíme olej, vložíme cibuli a osmahneme slabě dozlatova. Přidáme na proužky nakrájenou papriku s kukuřičnými zrny a smažíme dalších 5 minut. Přidáme oloupaná a rozmačkaná rajčata a smažíme dalších 8 až 10 minut. Přidáme vývar, povaříme asi 5 minut, dochutíme, přidáme sekané cilantro a naléváme do misek, kam jsme předem dali plátky sýra.
Podáváme s tortilami nebo opečeným toustovým chlebem.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |