Doslo k chybe v kodovani.

Anticucho (hovězí srdce na jehle)

suroviny
maso  1  kg  srdce hovězí
česnek  3  ks  
kmín drcený  1  lžička  
paprika zelená špičatá  4  ks  oloupané
ocet vinný  400  ml  
glutasol  1  lžíce  
sůl  1  -  
chile papričky sušené  6  ks  
voda  150  ml  
olej  150  ml  
Počet porcí
6


rejstřík
Grilovaná jídla
odkaz na recept
 není
Srdce očistíme a nakrájíme na kostky o hraně asi 3cm, které naložíme do marinády adobo: smícháme drcený česnek, drcený kmín, nadrobno sekané opečené a oloupané papriky, vinný ocet a glutasol a necháme maso marinovat přes noc. Druhý den zalijeme podrcené chile papričky vařící vodou (nejlépe v hrnku), jen aby byly potopené, a necháme hodinu máčet. Kostky masa vyjmeme z adobo a napícháme na jehly. Můžeme prostřídat plátky cibule, paprik, slaniny. Adobo přecedíme a papriky s česnekem z cedníku dáme do mixeru. Adobo uschováme k naředění. Rovněž přecedíme namočené chile papričky a přidáme je do mixeru. Přidáme olej, promícháme a umixujeme omáčku, můžeme naředit trochou adobo nebo nálevem z papriček a znovu umixovat. Rozpálíme gril, srdce je suché, proto mu věnujeme péči a lásku a maso na jehlách často obracíme a stále potíráme mastnou omáčkou ze sklenice. Hotové osolíme a podáváme s tortilami nebo opečeným toustovým chlebem Pan Tostado.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |