Doslo k chybe v kodovani.

Asopao Caribe (karibský kotlík)

suroviny
kuře  1  ks  velké
limonky zelené  1  ks  šťáva
olej  90  ml  
sůl  1  -  
česnek  3  stroužek  
pepř mletý  1  lžička  
cibule  1  ks  
maso uzené  150  g  krkovička
paprika zelená špičatá  3  ks  
rajčata  600  g  
vývar kuřecí  1  l  
hrášek sterilovaný  300  g  
olivy  12  ks  
rýže  300  g  vařená
sýr balkán  300  g  strouhaný
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Kotlík
Kuře
odkaz na recept
 není
Kuře stáhneme z kůže, oddělíme sádlo, které uschováme, kůži přidáme vyvařit do vývaru, kuře rozdělíme na menší porce a naložíme do nálevu adobo z vyšlehané směsi šťávy z limonku, oleje, soli, drceného česneku, oregana a pepře a necháme alespoň půl dne v chladu zaležet. Pak vypečeme drobně krájené kuřecí sádlo, přidáme olej z adobo a na něm postupně opečeme kuřecí porce, které uschováme v teple. Dál na sádle s olejem osmažíme sekanou cibuli, pak přidáme na kostičky krájené uzené maso, papriku, rajčata, přidáme opečené kuřecí maso, podusíme, podlijeme vývarem a dodusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme hrášek, pokrájené olivy, rýži, promícháme, prohřejeme, dochutíme a podáváme v miskách, sypané strouhaným sýrem s tortilami nebo opečeným toustovým chlebem Pan Tostado. Asopao je řidší konzistence.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |