Doslo k chybe v kodovani.

Caldo Largo (dlouhá polévka)

suroviny
olej  4  lžíce  
paprika zelená špičatá  4  ks  
rajčata  4  ks  
vývar kuřecí  1  l  
mléko  200  ml  
sůl    -  
tabasco    -  dle chuti
sýr balkán  200  g  
Počet porcí
4


rejstřík
Polévky
odkaz na recept
 není
Na oleji osmahneme na podélné proužky nakrájenou papriku, nejlépe slovenskou pálivou, až změkne a začínají jí naskakovat pupínky, přidáme nakrájená rajčata, ještě chvilku osmahneme, zalijeme vývarem a mírně povaříme asi 10 minut. Pak vmícháme mléko, osolíme, okořeníme tabaskem, prohřejeme a horké naléváme do talířů, kam jsme předem vložili strouhaný sýr.
Není známo, proč se této polévce říká Largo (česky dlouhá). Snad proto, že výraz largo lze vyložit i jako bohatý, všudypřítomný, a takové jsou v Mexiku suroviny pro tuto polévku. Tam se také připravuje z dlouhých paprik chile pasilla.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |