Doslo k chybe v kodovani.

Ejotes en Salsa Amarillo (zelené fazolky ve žluté omáčce)

suroviny
fazolové lusky  500  g  (zcezené)
vejce  4  ks  žloutky
brambory  1  ks  velká vařená
limonky zelené  1  ks  šáva
olej olivový  0.25  hrnek  
ocet vinný bílý  2  lžíce  
sůl    -  
pepř mletý    -  
cilantro-na koriandru  4  snítka  
Počet porcí
4


rejstřík
Zelenina
Luštěniny
odkaz na recept

Salsa Amarilla (žlutá omáčka)
Čerstvé žluté fazolové lusky uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravíme Salsa Amarillo: utřeme žloutky, oloupaný vařený brambor s olejem, solí a pepřem. Pak zcedíme vařící fazolky a ihned podáváme se žlutou omáčkou, posypané sekaným cilantrem. Můžeme zakápnout šávou z limonku.
Ejotes je z nahuackého exotl, což jsou fazolové lusky. Fazole jsou nahuacky yetl nebo ayocotl, maysky buul.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |