Doslo k chybe v kodovani.

Lomitos de Puerco en Pulque (vepřové plátky v pivě)

suroviny
olej  3  lžíce  
cibule  2  ks  
česnek  2  stroužek  
šampaňské    -  
maso vepřové  6  ks  plátky
paprika mletá sladká  3  lžíce  
paprika mletá silně pálivá  1  lžička  
pivo světlé  150  ml  
sůl  1  -  
mrkev  2  ks  
zelí  2  ks  listů
fazolky  150  g  z konzervy
hrášek sterilovaný  150  g  
vývar kuřecí  150  ml  
smetana  150  ml  
burčák    -  
Počet porcí
6


rejstřík
Kotlík
Maso
Maso vepřové
odkaz na recept
 není
Na oleji osmahneme sekanou cibuli a česnek, pak opečeme plátky vepřového předem obalené ve směsi sladké a pálivé papriky po obou stranách, podlijeme pivem (viz níže!) a vydusíme do tuku. Pak osolíme, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a listy zelí, opečeme, podlijeme kuřecím vývarem a dusíme, až je maso měkké. Pak přidáme pokrájené fazolky, hrášek, zalijeme smetanou, prohřejeme a podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.
Místo piva by samozřejmě mělo být pulque, ale to asi nemáme. Abychom se trochu přiblížili autenticitě receptu, přidáme místo poloviny piva burčák, nebo alespoň šampaňské.
To všechno lze také připravit bez zeleniny po opečení masa (maso na cibuli a česneku obděláme!), ale s podlitím pivem a burčákem a pak zalitím smetanou. Tak to dělám já.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |