Doslo k chybe v kodovani.

Olla de Puerco Aromatizado (kotlík voňavého vepřového)

suroviny
maso vepřové  1  kg  plec
cibule  3  ks  
česnek  6  stroužek  
pepř celý  6  zrnko  
voda  600  ml  
olivy  18  ks  
cilantro-nať koriandru  1  svazek  
sůl  1  -  
sádlo  3  lžíce  
rajčata  600  g  oloupaná
mandle  60  g  pražené
rozinky  60  g  spařené
hřebíček  3  ks  
canela  3  cm  ruličky skořice
Počet porcí
6


rejstřík
Kotlík
Maso vepřové
odkaz na recept
 není
Do jednoho kotlíku dáme maso vcelku, 1 cibuli a 3 stroužky česneku pokrájené na kusy, celý pepř, zalijeme vařící vodou, osolíme a přikryté dusíme asi 45 minut. V druhém kotlíku na sádle osmahneme hrubě pokrájenou zbylou cibuli a česnek, pak přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčata a rozvaříme je. Potom přidáme sekané mandle, spařené rozinky, hřebíček, mexickou skořici canelu, podélně půlené olivy, a za častého míchání necháme zhoustnout. Z prvního kotlíku vyjmeme maso, nakrájíme asi na dvoucentimetrové kostky, vložíme do kotlíku s omáčkou, zředíme vývarem z masa a dodusíme, až je maso měkké. Hotový pokrm dochutíme, přidáme sekané cilantro, promícháme a podáváme s rýží nebo s opečenými bramborami.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |